Samenwerkingspartners
- De samenwerkings- en subsidiepartners binnen dit programma zijn onder meer:
Anonieme Alcoholisten, Stichting Het Burgerweeshuis Amersfoort, Stadsboerderij de Vosheuvel, Speeltuinvereniging Wagenspeelplaats, Stichting Scouting Platform Amersfoort, SRO: Natuurboerderij De Brinkhorst, Speeltuinvereniging Vriendenkring, Prago Avondschool, GGZ Centraal, Speeltuinvereniging Rivierenwijk, Speel-O-theek Eemland, Leger des Heils, Speeltuinvereniging Het Soesterkwartier, SRO, RWA (re-integratie), Speeltuinvereniging Het Kruiskampkwartier, Slachtofferhulp Nederland, Jeugdcultuur- /jeugdsportfonds Utrecht, GSVA, Stichting Timon, Stadsring51, LFB, Amfors groep, Stichting Arkin, Cliëntenraad Wsw, Stichting Cliënten Contact Eemland, Stichting Kwintes, Cliëntenraad Werk en inkomen, Artikel 1 Midden Nederland, RWA (WSW) (Rijkssubsidie), Stichting Wijkteams, Adviesraad Sociaal Domein, Signaleringsteam Amersfoort, Pact Sam Sam, Jeugdfonds Sport, Jeugdfonds Cultuur, Stichting Leergeld Amersfoort, Voedselfocus Amersfoort, Steunstichting gezamenlijke sociale banken Amersfoort, Indebuurt033, Gecontracteerde organisaties WMO- en Jeugdzorg, Samen Veilig Midden Nederland, Werkbedrijf: FNV, CNV, VNO/NCW, UWV, regiogemeenten, Ouderenbonden PCOB en KBO, Diverse onderwijsinstellingen, instellingen voor kinderopvang, Platform voor levensbeschouwingen en religies, COC Midden Nederland, Stichting Keiroze.
Samenwerkende partijen
Particulier initiatief armoedeaanpak
In het kader van het financiële vangnet stemmen we af met de instellingen en fondsen betrokken bij het armoedevraagstuk, zoals Pact SamSam, Stichting Leergeld, Sociaal Fonds Amersfoort, Voedselfocus Amersfoort, Jeugdsport- en cultuurfonds, en andere.
Stadsring51
In opdracht van de gemeente voert Stadsring 51 de integrale schuldhulpverlening in Amersfoort uit. Stadsring 51 is samen met veel particuliere initiatieven partner in de bestrijding van armoede in Amersfoort.
Indebuurt033
Indebuurt033 coördineert het welzijnswerk en vrijwilligerswerk in Amersfoort. zij bieden ondersteuning aan inwoners die een idee hebben voor hun buurt of een activiteit willen organiseren. Ook zijn zij er voor mensen die anderen willen ontmoeten, die vragen of zorgen hebben over opgroeien en opvoeden, mantelzorg, geldzaken, wonen of andere leefgebieden. Indebuurt033 geeft informatie en advies, biedt een luisterend oor en biedt (kortdurende) ondersteuning waar nodig.
Wetenschap
Belangrijk bij het inzetten van interventies en instrumenten binnen Werk en Inkomen is weten én doen wat werkt. We zijn daarom voortdurend bezig met evaluatie en verbetering en op zoek naar leidende principes. We doen dit onder meer in samenwerking met het Kenniscentrum Sociale Innovatie van de Hogeschool Utrecht, TNO en Movisie.
Wijkteams
De wijkteams komen bij de mensen thuis en hebben een belangrijke signalerende rol. De meeste mensen die geholpen worden door wijkteams hebben ook te maken met financiële problematiek. Een sterke verbinding met minimacoaches en klantmanagers is daarom cruciaal.
Partners bij ondersteuning van mensen met een psychische kwetsbaarheid
Betrokken bij de ontwikkeling om de ondersteuning aan mensen met een psychische kwetsbaarheid te verbeteren, zijn onder meer: onze regiogemeenten, een vertegenwoordiging van cliënten, hun naasten, zorgverzekeraar Zilveren Kruis, Indebuurt033, huisartsen Eemland, wijkteams, aanbieders van ambulante begeleiding en van dagactiviteiten, schuldhulpverlening, FACT-teams (ambulante GGZ, ZvW financiering), aanbieders van bemoeizorg, verslavingszorg, opvang en beschermd wonen, GGD regio Utrecht, GGZ Centraal, woningcorporaties, de RAVU, politie, openbaar ministerie, Bureau RVS en Veiligheidshuis Utrecht.
Stedelijk netwerk integratie
Betrokken bij de integratie van inburgeraars en nieuwkomers is het stedelijk netwerk integratie waarin ruim 70 vrijwilligersorganisaties en -initiatieven in de stad Amersfoort vertegenwoordigd zijn. Met het netwerk wordt primair gewerkt aan het verbeteren van de verbinding op kennis, proces en samenwerking tussen formele en informele organisaties op de thema's participatie, inburgering en integratie. Het netwerk fungeert als platform van waaruit co-creatie kan worden vormgegeven. Indebuurt033 is daarbij facilitator/organisator en de gemeente regiehouder.
Regenboogplatform
Gemeente Amersfoort werkt sinds 2019 structureel samen met partijen in de stad, zoals Indebuurt033, Stichting Wijkteams Amersfoort, COC Midden Nederland, Art.1 MN, Roze 50+ en Stichting Keiroze aan de uitvoering van de regenboogagenda. Dit is geformaliseerd door het oprichten van een Regenboogplatform waarin partijen in de stad de jaarplannen uitvoeren en deze evalueren. Resultaat van het instellen van het regenboogplatform is dat de verschillende partijen elkaar beter weten te vinden en beter samenwerken.
Netwerk ervaringsdeskundigen toegankelijkheid
Wij werken direct samen met ervaringsdeskundigen met een verscheidenheid aan beperkingen, VNG, regiogemeenten, SRO, Ongehinderd, EdLoket, Philadelphia, Humanitas, STA, Onbeperkt Amersfoort, Maag Lever Darm Stichting, Bartiméus, Solgu, Koninklijke Horecavereniging, ondernemers en partners in de stad.
Verbonden partijen
GGD Regio Utrecht
GGD regio Utrecht(GGDrU) werkt als gezondheidsdienst in een Gemeenschappelijke Regeling voor de 26 Utrechtse gemeenten. De wethouder maakt onderdeel uit van het Algemeen Bestuur en van het Dagelijks Bestuur. De GGDrU werkt (samen met andere partijen) aan een gezond en veilig leven. De GGDrU levert haar bijdrage aan vijf maatschappelijke doelstellingen. 1. Inwoners wonen, leven, gaan naar school en werken in een veilige omgeving waar aandacht is voor gezondheid en elkaar. 2. Een gezonde en veilige start voor elk kind. 3. Iedereen kan zich ontwikkelen en ontplooien.4. Iedereen kan meedoen.5. Bedreigingen van de publieke gezondheid worden bestreden. De jeugdgezondheidszorg (JGZ) is in de regio integraal georganiseerd voor kinderen van 0-18 jaar. Deze wordt gezamenlijk bekostigd op basis van het aantal kinderen per gemeente. Hierdoor krijgt iedere gemeente hetzelfde pakket, dat voldoet aan wettelijke eisen. Naast het collectieve regionale aanbod zijn er per gemeente maatwerk afspraken. Het maatwerk heeft o.a. betrekking op OGGZ-taken, de uitvoering van B-Slim, Stevig Ouderschap, de Gezonde Wijkaanpak, de registratie van Voor en vroegschoolse Educatie en het meldpunt Niet-Acuut (Meld- en adviespunt Bezorgd).
Regionaal Werkvoorzieningsschap Amersfoort en Omgeving (RWA)
Regionaal Werkvoorzieningsschap Amersfoort en Omgeving (RWA) /Amfors Holding B.V. Het RWA voert voor de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Soest en Woudenberg de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) uit. Formeel is RWA de werkgever van inwoners van deze gemeenten met een arbeidsbeperking die voor 1 januari 2015 een sw-indicatie hebben gekregen.
Amfors Holding B.V.
De Amfors Holding B.V. voorziet als opdrachtnemer van RWA in passend werk voor de sw-ers ofwel in eigen bedrijven ofwel via (groeps)detachering bij andere bedrijven.